CV

De rode lijn in de carrière van Robert van Schagen is ´veranderen´. Na zijn studie Gezondheidswetenschappen is hij in 1998 als controller gestart in het toenmalige Westeinde Ziekenhuis te den Haag en heeft daar de fusie tot Medisch Centrum Haaglanden mede vorm gegeven. Na de fusie heeft hij als divisievoorzitter de organisatie in een nieuwe vorm gegoten. Zijn volgende uitdaging lag in de senioren zorg, waar Robert in 2005 startte met de fusie van de backoffice van de Haagse thuiszorg en de gemeentelijke verplegings- en verzorgingstehuizen. Na twee fusies, zowel in de cure als in de care, heeft hij in 2008 de overstap naar de zorgverzekeraar gemaakt.

Bij Achmea is hij samen met het zorgveld het netwerk Lean in de Zorg (www.lidz.nl) gestart, waar hij tot 2014 als bestuurder aan verbonden is geweest. In deze periode was hij meestal te vinden als verandercoach op de werkvloer van de meer dan 50 zorgorganisaties (cure en care) die tijdens zijn bestuursperiode lid geworden zijn van het Lidz netwerk. In 2014 is hij SlimDoc gestart en het zorgveld gaan bedienen als zelfstandig ondernemer.

http://nl.linkedin.com/pub/robert-van-schagen/5/84/742

English:

Robert started his career at Medical Center ‘Haaglanden’ as a Manager of the P&C department. After three years he became a division chairman and hold on to that position another 5 years. After another executive position, this time in the Elderly care industry, he was hired by Achmea, the biggest payor in the Dutch system, to develop  the Dutch Lean Healthcare Network. Robert holds a Bachelor degree in Hotel Management and a Master degree in Health Sciences at Maastricht University. Robert completed his education with international business education at INSEAD (IEP) and at IMD Business school (PED).